Kangaroo Island

Inmiddels weer allemaal nieuwe ervaringen opgedaan en moet zeggen dat ik nu al een beetje BLOG moe wordt. (waarschijnlijk omdat ik nu niet meer zoveel aan het reizen ben en op zoek ben naar werk)

Kangaroo Island

Dinsdagochtend (16-11-2010)vroeg opgestaan om om 6:15 op het Adelaide busstation te verzamelen.

We waren met een groep van 21 en Brandon de Tourguide. Na 1,5 uur rijden kwamen we bij de Ferry aan, die ons naar Kangaroo Island bracht. Uiteraard weer van de nodige 'nice scenery' genoten en toen richting een eculyptus farm geweest, waar we een filmpje kregen te zien over hoe eculyptus olie gemaakt wordt, wat creme en snoepjes geprobeerd en toen waren we al weer onderweg naar de volgende bestemming 'The remarkable rocks, die door erosie over de afgelopen honderden miljoenen jaren er vrij apart uit zagen. Na rondgeklautert te hebben op deze rotsen zijn we richting de 'koala walk' gegaan waar we wilde Koala's en Kangaroo's van dichtbij konden bekijken en fotograferen. Ze zien er zo schattig uit, maar eigenlijk zijn het gewoon luie dikkertjes, want te slapen bijna de hele dag. Het was dan ook een hele ervaring om er zowaar een paar in beweging te zien (waarvan 1 op de grond en dus erg dichtbij)  en uiteraard weer heleboel foto's gemaakt. Hierna reden we door naar Seal bay, waar we zeehonden vanaf een afstand konden bekijken en natuurlijk weer volop foto's gemaakt. Waarom ik zo gigantisch veel foto's van zeehonden heb gemaakt snap ik eigenlijk ook niet (we hebben ze immers in NL ook), maar goed als je eenmaal in zo'n paparazzi flow zit kom je er gewoon niet meer uit en blijven plaatjes schieten.

Inmiddels begint de zon al langzaam te zakken en beginnen we aan onze rock climbing/jumping hike, waar we vanaf een afgelegen strandje de zonsondergang konden bekijken.

We waren nog net op tijd terug voor het donker, omdat Pete (engelse jongen, met Harry Potter trekjes) graag nog wat foto's wilde maken van o.a. een stapel stenen. hij dacht dat aboriginals deze hadden achtergelaten en dat er een bepaalde betekenis achter zat, maar de tourguide vertelde later dat de stenenhoop gevormd was door touristen, die er steeds wat stenen bij hadden gelegd.

Bijna verdwaald dus door een lullig stappeltje stenen.

We waren deze avond pas laat thuis en na het eten zouden we nog rond een uurtje of 11 richting de pinguins. Gezien ik helemaal kapot was na zo'n lange dag en heerlijk bij het kampvuur marsmallows zat te eten konden die pinguins me op dat moment echt gestolen worden. Ik hoorde dat ze ook op Phillip Island waren (in de buurt bij Melbourne) dus daar moet ik dan maar op wilde pinguin jacht gaan.

Na weer een korte nacht heerlijk ontbeten met pancakes, stroop en gebakken eibrood en daarna richting little sahara gegaan. Hier hebben we gesandboard, wat overigens helemaal niet op snowboarden lijkt (want dat kan ik wel) Je kunt eigenlijk geen bochten maken en alleen maar met (hopelijk) een goede vaart recht voor uit om vervolgens flink te zandhappen. Als je board niet goed gewaxed is dan heb je nauwelijks vaart en hap je alsnog zand. Omdat we nog niet genoeg zand hadden gezien, besloten we ook nog voor een strandwandeling te gaan en zijn we vervolgens gaan kayakken.

We hadden geluk, want het leek te gaan regenen, maar uiteindelijk hadden we redelijk lekker weer (lees niet koud, maar ook niet bijzonder zonnig) Na het natte kont kayak avontuur zijn we richting the jetty (pier) gereden om in het ijskoude water te springen. Ik heb de hele dag geroepen dat ik absoluut niet het koude water in ging en wel zou wachten tot ik in queensland was waar het water warm is om vervolgens toch 2x van die Jetty het ijskoude water in te jumpen. Ik was immers toch al nat door het kayak avontuur en het was ook wel wenselijk om al het zand dat op onmogelijke plekken zat weg te spoelen.

Hierna was het tijd om naar de Sealion walk te gaan, waar we wilde zeeleeuwen van dichtbij konden bekijken op het strand. We hadden geluk, want er waren jonkies en dit zie je niet altijd gezien zeeleeuwen 18 maanden zwanger zijn. Na de strandwandeling met de zeeleeuwen naar een bird show geweest, daarna naar een pelikanen show en als afsluiter nog even snel langs een honing farm om honing te proeven en daar hield het kangaroo island avontuur al weer op en was ik weer terug bij mijn familie in adelaide, waar ik na een paar dagen alweer vertrok voor de Great ocean road trip.

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer