van Adelaide naar Melbourne tot Bundaberg

Hoi Allemaal,

weer een tijd geleden dat ik een blog heb geschreven, omdat het foto's oploaden helaas een drama is met deze site.

Na mijn Kangaroo Island avontuur ben ik weer even terug geweest in Adelaide om vervolgens de great ocean road tour richting Melbourne te doen (zie link http://www.groovygrape.com.au/greatoceanroadgrampians_11.html )

De great ocean road zou een van de grote highlights van Australie moeten zijn met o.a. the 13 apostels, maar met Nederlands pisweer is het helaas wat minder indrukwekkend en het was erg koud. Nu mag ik niet klagen over het weer, want van de 3 dagen was het 1 dag prachtig weer, uiteraard precies de dag dat we autopech hadden en in een klein dorpje (laten we het lutjebroek noemen) gestrand waren. Hoogtepunt van de dag was de speeltuin waar we zo'n 3 uur hebben doorgebracht.

Gelukkig hadden we een leuke groep en heb ik met Mandy (Nederlands meisje van de groep) mijn eerste paar dagen in Melbourne doorgebracht. We verbleven in st Kilda (wijk vlakbij het strand) in een fabriekachtig hostel met een veel te kleine keuken. De bar beneden was in ieder geval een succes, met live muziek en $5 pizza's. Na een paar dagen afscheid genomen van Mandy en naar een goedkoper, kleiner en vriendelijker hostel verhuisd in South Melbourne (Bev&Micks, maar inmiddels van naam veranderd The Drop bear inn), waar ik ruim 3 maanden gewoond heb. Mijn eerste baan was vreselijk, gezien ik door to door sales moest doen voor een energiemaatschappij die niet altijd de goedkoopste was en waarbij wat mij betreft teveel bullshit werd verteld. Dus toen maar genoten van alle activiteiten in het hostel, terwijl ik verder zocht naar werk.

Dinsdag poker night, woensdag quiz night met gratis BBQ, donderdag pool night, vrijdag joker poker met live muziek. Ja ik heb me daar prima vermaakt, Kerst diner was super luxe voor weinig (en daar houden wij Nederlands toch van) ,maar mijn oud en nieuw was helaas wat minder spectaculair. Gelukkig waren mijn Nederlandse vriendinnetjes (Regina, Mariska en Eveline) naar Melbourne gekomen en was het met alle hostelgekte een mooi feestje. Ik had mijn Oud & Nieuw toch anders voorgesteld, dan dronken worden in een car park en vanaf het parkeerdak vuurwerk bekijken. We hadden allemaal niet zoveel geld en de goede feestjes kosten al gauw $100 entree en dan wil je ook nog wat drinken ($9 drankjes) dus tja dan moet je als arme sloeber maar improviseren. Drankspelletjes op het parkeerdak met Goon waren hiervoor sowieso al traditie en na mijn eerste ervaring met het kaartspel 'fuck you' had ik echt zin om mijn maag te laten verwijderen. Goon is een goedkope wijn uit pak met de waarschuwing may contain traces of egg, fish, milkproducts en word hierdoor ook wel genuttigd als avondmaal door backpackers. Duidelijk iets wat je niet snel en in grote dosis wilt drinken, maar uiteindelijk toch doet omdat drankspelletjes nou eenmaal voor goedkoop vertier zorgen. Met al dat feesten werd het toch wel tijd voor een baan.

Via mijn Franse kamergenootje kon ik af en toe al bij een catering bedrijf werken, maar dat was net genoeg om de huur te betalen en gezien het niet de tijd was voor kantoorbanen ( rond kerst en oud en nieuw zijn de meeste bedrijven een paar weken dicht) uiteindelijk bij een chicken shop om de hoek gaan werken, waar ik kip in stukken knipte met tuingereedschap. Bijzondere ervaring! Verder werkte ik ook in het hostel als schoonmaakster en kluste ik hier en daar nog steeds bij voor 2 catering bedrijven. Beetje kunnen sparen dus!

De tijd vloog voorbij en na 3,5 maand wilde ik mijn 2e visa voor Australie veilig stellen dus richting Bundaberg gegaan om farmwerk te gaan doen.

Wordt vervolgd

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer